З бюджету Львівщини скерували 9 мільйонів гривень на закупівлю житла для дітей-сиріт

759 0
Ще 3,4 млн грн як співфінансування передбачили територіальні громади
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині відновлюють придбання житла для дітей-сиріт. Цьогоріч з обласного бюджету для цього скерували 9 млн грн. Ще 3,4 млн грн як співфінансування передбачили територіальні громади.

Джерело: Львівська обласна рада

У черзі на отримання житла, у межах Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області, перебуває 405 осіб. 

«Загальна сума співфінансування від громад ще може збільшитися, оскільки вони задекларували готовність виділити додаткові кошти на придбання житла дітям-сиротам. Плануємо вже у травні провести перше у цьому році засідання регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт», – поінформував начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Читайте також: На Львівщину перевезли близько тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування

Зазначимо, що у 2021 році у межах програми закупили 34 квартири для 39 дітей-сиріт на загальну суму з обласного бюджету – 8,16 млн грн. У 2022 році проєкт не співфінансували через початок повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що станом на березень у Львівській області було майже 500 дітей, яких можна усиновити. Серед них 80% вже перебувають у сімейних формах: під опікою у прийомних родинах чи в будинках сімейного типу. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!