На Львівщину перевезли близько тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування

2846 0
Дітей розселили у 25 закладах Львівської області.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

На Львівщину із зони бойових дій евакуювали близько тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування. Малечу – від немовлят до старшого віку – розселили у 25 закладах області, повідомив голова Львівської військової обласної адміністрації Максим Козицький.

Читайте також: Мама загинула від двох снарядів. П’ятеро дітей-переселенців зі сходу потребують допомоги

За словами голови ОВА, через війну дітей евакуювали з Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Київської, Чернігівської, Запорізької, Миколаївської та Сумської областей. Також на Львівщину із зони бойових дій переїхали 12 дитбудинків сімейного типу та 6 прийомних сімей.

Напередодні в нашу область прибули 85 вихованців будинку дитини зі Запорізької області, яким від 0 до 5 років. Поселили малечу разом з супроводжуючими у двох закладах Львівщини.

Читайте також: В Україні запустили онлайн галерею малюнків для допомоги дітям, які постраждали від війни

Максим Козицький зазначив, що якщо у людей є пропозиції, які можуть покращити життя маленьких вимушених переселенців, варто писати на фейсбук-сторінку Служба у справах дітей Львівської ОДА.

Нагадаємо, що в Україні почали поширювати фейкове повідомлення, що стосується швидкого усиновлення дітей-сиріт, яких перевезли в інші області. Зараз в Україні діє спрощена процедура, але не усиновлення, а опіки чи взяття під патронат.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!