На реабілітаційний центр «Незламні» виділять 50 млн грн з міського бюджету

2818 0
Ці кошти потрібні для завершення робіт та відкриття центру з міського бюджету.
Умовне фото / візуалізація нового корпусу реабілітаційного центру «Незламні»

Умовне фото / візуалізація нового корпусу реабілітаційного центру «Незламні»

Сесія Львівської міської ради сьогодні, 2 березня, затвердила Міську програму комплексних заходів з облаштування Національного реабілітаційного центру «Незламні» Першого медичного об’єднання Львова. Так, для завершення робіт та відкриття центру з міського бюджету виділять орієнтовно 50 мільйонів гривень.

«Для реконструкції будівлі для центру «Незламні» (амбулаторно-поліклінічного центру на вул. Мазепи, 25) залучено кошти з різних джерел: Товариства Червоного Хреста України, міста-партнера Фрайбурга та власні кошти лікарні. Однак цього недостатньо. Тому для якнайшвидшого завершення робіт та відкриття центру, необхідна фінансова підтримка з бюджету Львівської громади для закупівлі матеріалів для будівельних та оздоблювальних робіт», – йдеться у пояснювальній записці до ухвали.

Зазначимо також, що на Форумі донорів щодо будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові у червні 2022 року вдалося зібрати 2,1 мільйона євро. 

Читайте також: На будівництво реабілітаційного центру «Незламні» у Львові зібрали понад два мільйони євро від донорів

Нагадаємо, що реабілітаційний центр «Незламні», який щороку допомагатиме 50 тисячам поранених українців, відкрили у Львові поблизу лікарні Святого Пантелеймона, яка раніше була лікарнею швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука. Тут надають послуги із фізичної та психологічної реабілітації. Окремим напрямком передбачена хірургія, зокрема реконструктивна, а також ортопедія і роботичне протезування. У реабілітаційному центрі встановлюватимуть кісткові біоімпланти та екзоскелети, проводитимуть реконструктивні операції на кінцівках та мікрохірургію кисті, ендопротезування. Також заплановано 3D-друк кісткових імплантатів. 

Зазначимо, що аудит проєкту здійснюватиме один із лідерів на ринку аудиторських та консалтингових послуг України, член глобальної мережі Baker Tilly International, що входить до ТОП 10 найбільших мереж бухгалтерських та консалтингових компаній світу компанія Baker Tilly в Україні.

Для збору коштів на будівництво Національного реабілітаційного центру у Першому медоб’єднанні Львова відкрито окремий благодійний рахунок. 

У квітні планують відкрити новий корпус реабілітаційного центру «Незламні». Його створюють на базі старого корпусу поліклініки Першого медобʼєднання. Частину реабілітаційного обладнання, необхідного для роботи центру, вже надали Швейцарія та Німеччина. 

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!