Із малюнків постраждалих дітей, яких лікують у Львові, організували виставку. Фото

1829 0
Серед малюнків – роботи дітей, у яких загинули батьки, ракета влучила в будинок, довго сиділи у підвалі.

У Львові організували виставку дитячих малюнків «Час війни. Рефлексії. Діти» дітей, які постраждали від війни і лікуються у обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ.

«Будинки на дитячих малюнках... багато будинків і квітів, чорних хмар, танків та кораблів, але є і веселка, сонечко, а головне – на малюнках є мама і тато, брат і сестра. У когось вони, на жаль, уже є лише на малюнках, в снах і в спогадах, бо війна забрала у цих дітей їх домівки та рідних назавжди», – пишуть в лікарні.

У кожному малюнку бачимо дітей – Андрія, Рината, Іванка, Сашу, Олю, які побачили у своєму маленькому житті те, чого не мають бачити діти – живцем горіла мама, підірвався на міні брат, ракета влучила у будинок, довго сиділи у підвалі, не було що їсти.

У лікарні пишуть, що в основному малюнки сторювали діти, які приїхали до Львова із територій, де ведуться активні бойові дії, в багатьох множинні осколкові поранення, травми рук і ніг.

«Багатьом через катетер у руці було важко пальчиками тримати олівець, але війна їх не зламала. Вони розказували про майбутнє, про повернення додому, про друзів, про школу».

Зазначимо, що виставка, яку організувала Арт-студія Наталії Павлюк, проходить у арт-центрі «Дзиґа», що на вулиці Вірменській, 35. 

Фото Івана Станіславського/Твоє Місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!