З наступного року при школах Львова створять піклувальні ради

1095 0
Реалізувати проєкт планують в 11 школах міста.
Фото умовне/Освіторія

Фото умовне/Освіторія

Наступного року у школах Львова планують створити піклувальні ради. Проєкт планують реалізувати у гімназії «Престиж», ліцеї «Львівський», «Оріяна», ліцеї №52 та в школах №29, №3, №33, № 49, №100, №92, № 36, № 29. Про це повідомила депутатка фракції «Голос», голова комісії освіти Вікторія Христенко.

«Насамперед, вони дадуть змогу ще більше розвиватись нашим навчальним закладам, а також дозволять залучати позабюджетні кошти через різні програми та гранти. Піклувальні ради вже ефективно працюють у деяких школах Львова. І ми бачимо результат. Школи самостійно закуповують обладнання, яке покращує освітній процес, оновлюють технічний інвентар, проводять ремонти тощо», – зазначила вона.

Окрім цього, піклувальні ради при школах працюватимуть для залучення додаткових фінансових ресурсів, позабюджетних можливостей і налагодження ефективної комунікації з середовищами.

Нагадаємо, що у Львові планують трансформувати школи. Законодавством передбачається, що до 2027 року мережа закладів освіти поступово буде перетворена на три ланки: початкова школа (1-4 класи), гімназія (5-9 класи), ліцей (10-12 класи).

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!