З початку війни з України до Польщі виїхало 5 млн українців

875 0
У Польщу транспортували сотні онкохворих дітей.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

З початку повномасштабної війни росії проти України близько 5 млн українців виїхали в Польщу. Більшість з них там так і залишилися. Про це під час свого робочого візиту у Львові сьогодні, 2 вересня, розповів міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський.

Читайте також: Державну лікарню на Львівщині модернізують і відкриють там клініку протезування й реконструкції

«Українців, які є в Польщі, можна поділити на тих, які живуть, працюють і не потребують допомоги, у тому числі медичної. А також на тих, хто потребує медичної допомоги. Так, поїздами до Польщі перевезли понад 100 тис. поранених українців, які отримували і продовжують отримувати медичну допомогу у польських лікарнях», – каже Адам Недзельський.

Крім того, за його словами, у їхню країну транспортували сотні онкохворих дітей.

Щодо українських лікарів, то їх у Польщі зараз працює близько тисячі. Вони втекли від війни і допомагають польським медикам у лікуванні пацієнтів з України.

Читайте також: За час повномасштабного вторгнення Львів прийняв уже 5 тисяч поранених, – Садовий

Також міністр охорони здоров'я Польщі Адам Нєдзельський разом із Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком у Львові відвідали шпиталь, де лікують поранених українців із різних регіонів. Йдеться про клініку, яка від 24 лютого пролікували понад 1700 осіб. Нещодавно тут оновили реабілітаційне відділення та відділення відновлювального лікування для захисників, а також відремонтували п’ять палат, санітарні кімнати, коридори та рецепцію. Спеціалізована клініка протезування та реабілітації називатиметься Superhuman Center.

Нагадаємо, що на Львівщині зʼявиться спеціалізована клініка протезування та реконструкції Superhumans. Створення закладу відбуватиметься через модернізацію та переустаткування державної лікарні, яка нині діє в області. У клініці Superhumans робитимуть протезування дорослих і дітей, хірургічні операції з реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, а також лікуватимуть посттравматичний стресовий розлад. Наразі розпочинається підготовка до реконструкції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!