Із російського полону звільнили українського пілота

1726 0
Наразі пілот отримує допомогу, але за місяць хоче повернутися в стрій.
Голова ГУР Кирило Буданов (ліворуч) і український пілот Роман Василюк

Голова ГУР Кирило Буданов (ліворуч) і український пілот Роман Василюк

Із полону російських окупантів вдалося звільнити українського пілота Су-25 Романа Василюка, якого у березні збили ворожі ППО у Донецькій області. Про це повідомили в головному управлінні розвідки України.

«Підполковник Роман Василюк, український пілот Су-25, який 14 березня при виконанні бойового завдання був збитий ворожими ППО над Волновахою Донецької області. Зміг катапультуватися але отримав поранення і потрапив у полон до окупантів», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Біля Маріуполя зафіксували 300-метрову братську могилу

Роман Василюк пройшов через численні допити з боку російських спецслужб. До свого звільнення перебував в обласній центральній клінічній лікарні Донецька. 24 квітня пілот повернувся на підконтрольну територію України. 

Зараз Роман Василюк отримує належну медичну допомогу та зустрівся зі своєю сім’єю. Він певен, що за місяць зможе повністю відновитись: «Довго сидіти в госпіталі не збираюсь. За місяць хотілося б повернусь в стрій та боротись по повного звільнення нашої країни від окупантів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!