Київ

У Києві за добу рівень води в Дніпрі впав майже на 20 см

672 0
Після трьох днів зростання рівень води в Дніпрі почав падати
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Протягом доби в Києві рівень води біля мосту метро знизився на 19 см. Про це повідомляє КМВА.

«За інформацією Укргідрометцентру станом на 9:00 28.04.2023 рівень води в р. Дніпро, в Києві біля мосту метро складає 9 290 см (за Балтійською системою висот). Що аж 19 см менше, ніж минулої доби», - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається – І (жовтий). Тобто, після трьох днів підйому рівня водопілля, вода пішла на спад. На даний момент по м. Києву не зафіксовано аварійних підтоплень. Але все ще продовжує спостерігатися підтоплення заплави шаром близько понад 20 см - острови у парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Нагадаємо, протягом трьох попередніх днів вода в Дніпрі піднялась на 26 см.

Синоптики попереджають, що внаслідок ймовірних значних опадів, можлива друга хвиля паводку наприкінці квітня чи початку травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!