Київ

Рівень води у Дніпрі в Києві зростає третій день поспіль

710 0
За три дні вода піднялась на 26 см
Фото: Дарницька РДА

Фото: Дарницька РДА

Протягом доби в Києві рівень води біля мосту метро зріс ще на 9 см. Про це повідомляє КМВА.

«Станом на 9:30 27.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 309 см. Що аж на 9 см більше вчорашнього показника», - йдеться у повідомленні.

Рівень небезпеки гідрологічних явищ – І (жовтий). Третій день поспіль рівень водопілля зростає -  за цей період в межах Києва він піднявся на 26 см. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 40 см.

Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

«На даний момент рівень водопілля у Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Тим не менше, влада міста та усі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій!», — заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, минулої доби рівень води у Дніпрі зріс на 6 см, а перед цим на 11. У попередні кілька діб рівень води падав.

Синоптики попереджають, що внаслідок ймовірних значних опадів, можлива друга хвиля паводку наприкінці квітня чи початку травня.

За  даними ДСНС, на Київщині підтопленими залишаються 52 домогосподарства з майже 200, що були затоплені минулого тижня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!