Київ

За тиждень в Києві від Covid-19 померло 10 людей. Киян закликають повернутися до маскового режиму

547 0
Щеплення проти коронавірусу залишаються безоплатними для кожного українця
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Київська міська військова адміністрація закликає жителів столиці дотримуватися маскового режиму та вакцинуватися. Про це повідомляє КМВА.

За перший тиждень цього року у Києві було зареєстровано понад 10 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. 50% з них – діти. Внаслідок хвороби десятеро дорослих померли в лікарнях, а взагалі по Україні за останні три місяці на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіли 1,9 млн людей.

КМВА просить усіх киян дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я: дотримуватися маскового режиму і вакцинуватися.

Найголовнішим захистом проти COVID-19 є курс із трьох щеплень. У 2024 щеплення проти коронавірусу залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах. Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їх адреси та графік роботи можна знайти на сайті МОЗ (або зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 602019), зазначили у КМВА.

За інформацією МОЗ, наразі у пунктах щеплень використовують вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) і Comirnaty (Pfizer). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (Pfizer — вакцина Comirnaty для дітей).

Раніше перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник заявив, що киянам доцільно повернутися до маскового режиму у місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження COVID-19.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!