«За кілька днів в Україні знищать стільки військових, як під час двох чеченських воєн», – Резніков

7818 0
Він звернувся до громадян Росії, щоб ті ховали своїх близьких.
Олексій Резніков/Фото з відкритих джерел

Олексій Резніков/Фото з відкритих джерел

Міністр оборони України Олексій Резніков виступив зі зверненням до українців, у якому заявив, що понад 40 годин відсічі російським окупантам довели, що у нас найпотужніша армія Європи і безстрашний народ. 

«Українці зараз виборюють майбутнє, на яке давно заслуговували. Як своє, так і всієї Європи», – сказав він. 

Далі він звернувся до громадян Росії, а особливо до жінок та матерів російських військових, заявивши, що в Україні за кілька днів інтервенції знищать стільки військових, як за дві чеченські війни. Тисячі. 

«Головнокомандувач Росії став убивцею. Вбивцею не лише українців, а й росіян. Ми знаємо, що зараз в армію по всій Росії терміново забирають зовсім молодих. Що контрактникам не кажуть, куди вони насправді їдуть і що їх чекає. Ховайте своїх близьких, якщо вони вам дорогі. Не відправляйте їх на вірну смерть! Їх вбиватимуть із кожного вікна в кожному з українських міст», – сказав він. 

У заяві російською він закликав громадян Росії виходити на вулиці.

Нагадаємо, що сьогодні кількість втрат з боку окупаційних військ Російської Федерації становить майже три тисячі. Також підрозділи Оперативного командування «Північ» знищили близько 20 одиниць ворожих танків на менському напрямку на Чернігівщині, також підрозділ «Півночі» знищив колону ворожої техніки, яка прямувала з боку Ріпок на Чернігів. Втрати близько 10-15 одиниць техніки.

Під Харковим українські військові знищили російські «Гради». Перемоги української армії за вчора, перший день вторгнення Росії, дивіться тут.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!