Знищені ворожі танки і відвойоване Щастя. Список перемог української армії

2159 0
На Київщині повністю відбили у ворога аеропорт в Гостомелі.

Понад 16 годин Україна дає відсіч російським окупантам. ЗСУ, гвардійці, прикордонники, рятувальники, бійці інших силових структур продовжують тримати оборону. Українські військові здобули сьогодні низку перемог у битвах.

На Київщині повністю відбили у ворога аеропорт в Гостомелі. «Гостомель! Перша велика перемога! Годину тому наші десантники на вертольотах, відпрацювали аеродром Гостомеля нурсами! Після чого висадилися і зачистили аеродром від ворога! Російські десантники, хто вижив, розбіглися по лісах і полях», – повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

Також під Харковом 18-річні строковики Нацгвардії підбили 4 російських танки. Про це в ефірі “Прямого” повідомив військовий оглядач Олексій Арестович.

«Можу вам навести приклад під Харковом, де йдуть зараз бої за 4-5 кілометрів від межі міста з півночі. Строковики Національної гвардії України, тобто солдати, які не вивчали загальновійськовий бій і є 18-літніми хлопцями, підбили чотири танки Збройних сил Російської Федерації, що є по військовим міркам», – розповів Арестович.

В Охтирці малочисельний підрозділ забезпечення, озброєний лише стрілецькою зброєю, зачистив рідне місто від штурмового батальйону росіян.

На Луганському напрямку протягом дня найзапекліші бої точилися за Щастя, Станицю Луганську, Лобачеве, Біловодськ, Старобільська. У боях за Щастя було знищено два ворожих танки та захоплено один танк і одну ЗУ-23-2.

Над Вишгородом збили російський вертоліт КА-52:

Під Черніговом здався цілий розвідувальний взвод 74 мотострілкової бригади.

В районі Глухова військові застосували ПТРК «Javelin» та знешкодили колонну техніки РФ – 15 танків Т-72. На напрямку Рудня (Білорусь) – Виступовичі (Україна) ворог зазнав втрат: знищено 5 бронетранспортерів та автомобіль. 

Народний депутат 7 скликання, почесний член (академік) НААН, доктор історичних наук і ексрадник колишнього голови МВС Арсена Авакова Михайло Апостол повідомив про близько 3000 військових РФ вбитими, близько 200 знищених одиниць техніки під Харковим, відвойовану Каховку і знищену колону з 100 одиниць на Чернігівщині.
 

За матеріалами Генштабу ЗСУ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!