За кого планують голосувати мешканці Західної України на виборах Президента. Результати опитування

8693 2
Прогнозується, що в західних регіонах будуть найбільш активні виборці.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Більшість мешканців західних областей України готові взяти участь у голосуванні на виборах президента. 58% кажуть, що однозначно зроблять це, 30% – що скоріше так. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 9-15 березня.

Такий показник тих, хто прийде на виборчі дільниці 31 березня є найвищим по Україні.

Опитування показало, що загалом є три кандидати, які претендують на перемогу. Але для кожного регіону преференції різняться. Так, мешканці Західної України найбільше підтримують Петра Порошенка — у регіоні він має рейтинг 18%.

У Центрі, на Півдні та Сході лідирує Володимир Зеленський, який, згідно з результатами дослідження, лідирує загалом по Україні з результатом 24,9% серед тих, хто голосуватиме і визначився. На другому місці по Україні з результатом 18,8% – Юлія Тимошенко. Її більше підтримують мешканці західних і центральних регіонів. На третьому місці – 17,4% – Петро Порошенко.

Водночас по Україні половина з опитаних, які підуть голосувати, кажуть, що в жодному разі не проголосують за Петра Порошенка, а третина – за Юлію Тимошенко. Разом з тим, 22,1% з тих, хто голосуватиме, вважають, що наступним президентом буде Петро Порошенко, 21,4% – Володимир Зеленський, 20,2% – Юлія Тимошенко.

Опитані мешканці Західної України розділились майже порівну у думках про другий тур у випадку, якщо у нього вийдуть Петро Порошенко і Юлія Тимошенко: 32% і 30% підтримки відповідно. Решта регіонів віддадуть перевагу Юлії Тимошенко.

Якщо у другий тур вийдуть Петро Порошенко і Володимир Зеленський, то голоси виборців Західної України розділяться відповідно – 33% і 31%. Інші регіони наразі заявляють більше про підтримку Володимира Зеленського.

Якщо у другому турі будуть Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко, то голоси розділять – 27% і 29% відповідно. Інші області висловлюють підтримку Володимирові Зеленському.

Варто зазначити, що, згідно з результатами опитування, лише 23% мешканців Західної України вважають, що Україна рухається в правильному напрямку. Проте це найбільш оптимістичний показник по Україні в цілому.

Опитування проводилось соціологічної групою «Рейтинг» протягом 9-15 березня в усіх регіонах України. Усього опитано 2500 респондентів віком від 18 років. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2%. Західні регіони – це Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька, Волинська, Рівненська та Хмельницька області.

Інфографіка: Рейтинг

 


Читайте також:
21 Березня, 2019 15:42
Ірина Брехливі рейтинги, не вірю.
21 Березня, 2019 12:02
Андрій Проплачені рейтинги давно неактуальні. Бойко в 2014 році мав 0,19% Хто повірить що цього разу він може набрати 3,4 ? Це в 17 разів більше! Не смішіть.. А в Гриценка рейтинг близько 20% насправді.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!