Протягом літа у Львові демонтували майже 600 рекламних вивісок

766 0
Спочатку власникам встановленої без дозволу реклами надіслали вимогу узаконити вивіску або ж добровільно її демонтувати.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Протягом літа 2023 року у Львові демонтували 165 самовільно встановлених вивісок та 407 рекламних конструкцій. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Як зазначили в ЛМР, демонтовані вивіски та конструкції були незаконними. Спочатку власникам встановленої без дозволу реклами надіслали вимогу узаконити вивіску або ж добровільно її демонтувати. Коли ж підприємець цього не зробив, це – але вже примусово – провели комунальники.

«Львів одним із перших почав рятуватись від засилля яскравих вивісок, які захаращували міський простір. Для цього було затверджено «Порядок розміщення вивісок», а для підприємців розробили спеціальні додатки, де описали основні правила їх оформлення. Тож реклама має бути встановлена за усіма нормами і не повинна засмічувати місто», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv дізналося, куди йдуть кошти за розміщення реклами у громадському транспорті та чи контролює добір рекламних повідомлень місто за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!