Куди йдуть кошти за рекламу у громадському транспорті Львова та чи контролює це місто

895 0
Доходи, отримані перевізником від розміщення реклами, є його власністю.
Фото умовне/promoexpress

Фото умовне/promoexpress

Всередині громадського транспорту Львова розміщено чимало реклами на різну тематику. Зокрема, львівський депутат Юрій Мартинюк писав про велику кількість реклами у автобусі №16 у своєму Facebook-профілі.

«Увагу привертає купа реклами, розвішаної на саморобних стендах, приклеєних по всьому салону на двосторонній скотч. В одному місці стенд відірвався, а брудні полоски від скотчу так і залишились, демонстративно чорніючи та без слів «вигукуючи», що «тут могла бути ваша реклама». Але насправді реклама це теж не зле. Це ж додаткова кошти для автотранспортного підприємства, які очевидно спрямовуються на якісне обслуговування рухомого складу?», – поцікавився він.

Tvoemisto.tv дізналося, куди йдуть кошти за її розміщення та чи контролює добір рекламних повідомлень місто.

«Відповідно до укладених з перевізниками договору «Про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» та договору «Про організацію надання транспортних послуг міським наземним електричним транспортом» перевізник має право використовувати вільні площі у салоні рухомого складу для розміщення візуальної реклами без негативного впливу на безпеку та комфорт пасажирів, а також розміщувати зовнішню рекламу на бортах транспортних засобів», – повідомив керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів у відповідь на наш запит.

Доходи, отримані перевізником від розміщення реклами, є його власністю. Тобто місто не контролює розміщення внутрішньої та зовнішньої реклами у громадському транспорті Львова, а також її кількість.

Зазначимо, що на запитання, чи скеровують кошти з реклами у транспорті на розвиток громадського транспорту у Львові, Орест Олеськів не відповів.

Водночас у 2019 році у Львівській міськраді зазначили, що кошти від зовнішньої реклами на електротранспорті спрямовують на ремонт трамваїв і тролейбусів. Це є одним із джерел доходу ЛКП «Львівелектротранс».

Читайте також: Куди львів'янам скаржитися на погану роботу електротранспорту

Нагадаємо, що від 7 жовтня 2022 року в Україні набув чинності Закон 2310-IX, який передбачає заборону відтворювання музики та фільмів у громадському транспорті. Водіям рейсових автобусів та маршруток забороняється вмикати у салоні музику, відтворювати звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!