За минулу добу сталося дві ДТП з велосипедистами. Один з них загинув

965 0
Обидві дорожньо-транспортні пригоди стались у Червоноградському районі.
Фото умовне

Фото умовне

За минулу добу, 29 вересня, на Львівщині сталось стались дві дорожньо-транспортних пригоди за участі велосипедистів – один з них загинув. Про це повідомила поліція Львівської області.

Обидві дорожньо-транспортні пригоди стались у Червоноградському районі. Перша – близько 20.00 на автодорозі між селом Сілець та містом Великі Мости водій автомобіля «Ауді 80», 28-річний мешканець одного з сіл району, скоїв наїзд на велосипедиста, який рухався в попутному напрямку. Від отриманих травм чоловік помер на місці події.

Інша ДТП сталась близько 16.00 у місті Червоноград на вулиці Героїв Майдану. Там зіткнулись автомобіль «Опель Зафіра», яким керував 37-річний місцевий мешканець та велосипедист – житель райцентру віком 65 років. Внаслідок ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження, його доставили до лікарні.

Читайте також: Від початку року понад 300 дітей постраждали в ДТП на Львівщині

Щоб уникнути фатальних наслідків, поліція нагадує про правила дорожнього руху для велосипедистів:

Рухатися дорогами на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку. Велосипедист має право керувати двоколісним транспортом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертальними елементами: спереду - білого кольору, по боках - оранжевого, позаду - червоного. Для руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара). За можливості треба використовувати засоби особистої безпеки: шолом, наколінники та налокітники, а також обов’язково дотримуйтесь вимог знаків, розмітки та сигналів світлофора.

Відповідно до п. 6.6 ПДР України велосипедисту забороняється:

  • керувати велосипедом з несправним гальмом, звуковим сигналом, а в темну пору доби й в умовах недостатньої видимості - з вимкненим ліхтарем (фарою) чи без світлоповертачів;

  • рухатися автомагістралями і дорогами для автомобілів, а також проїзною частиною, коли поряд облаштовано велосипедну доріжку;

  • рухатися тротуарами і пішохідними доріжками (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих);

  • під час руху триматися за інший транспортний засіб;

  • їздити, не тримаючись за руль, та знімати ноги з педалей (підніжок);

  • перевозити пасажирів на велосипеді (за винятком дітей до 7 років, які перевозяться на додатковому сидінні, обладнаному надійно закріпленими підніжками);

  • буксирувати інші велосипеди та причепи, не передбачені для експлуатації з велосипедом.

Нагадаємо, що у Львівському районі 27 вересня на автодорозі «Західний обхід міста Львова» у селі Скнилів сталася ДТП. 
 
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!