За півтора місяця «Омікрон» може витіснити штам «Дельта»

23677 0
Для витіснення одного штаму іншим потрібно до 8 тижнів поширення нового варіанту.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу 2 лютого повідомив, що незабаром на території України Covid-штам «Омікрон» витіснить варіант «Дельта». Це може статися вже за півтора місяця, – передає Українська правда.

«Світові тенденції підтверджують, що для витіснення одного штаму іншим потрібно до 8 тижнів поширення нового варіанту», – каже Кузін.

За його словами, пік захворюваності на Covid-19 очкують в середині лютого. Зазначимо, що наразі кількість випадків захворюваності на Covid-19 зросла до понад 35 тисяч на добу. При цьому у лікарні потрапляють менше пацієнтів з коронавірусною хворобою, ніж під час минулої хвилі пандемії.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

«Розслаблятися не варто, тому що, за нашими прогнозами, пікові показники захворюваності припадуть на середину лютого», – зазначив Кузін.

Нагадаємо, що львівські медики спад захворюваності на коронавірусну хворобу прогнозують на кінець лютого. Орієнтовно ще тиждень-два хворих буде багато, а вже наприкінці лютого, тобто через місяць, хвиля захворюваності мала б спадати. За словами завідувачки пульмоногічного відділення Центру легеневого здоров’я у Львові Надії Рудницької, коронавірус перейде в сезонне захворювання. Уже зараз штам Covid-19, який домінує («Омікрон») нагадує грип, що також є сезонною хворобою.

Також додамо, про те, якою є ситуація з захворюваністю на коронавірус у Львові, який штам домінує в регіоні та коли очікувати піку чи кінця захворюваності, можна дізнатимся в експрес-інтерв'ю Tvoemisto.tv з Надією Рудницькою за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!