За поточний рік у Львові висадили майже 6 тисяч дерев та кущів

1877 0
Планове озеленення міста завершиться за два-три тижні, залежно від погоди.
фото: Олександр Шутюк

фото: Олександр Шутюк

За 2017 рік у Львові висадили 5,5 тисяч дерев із 5 тисяч запланованих. До кінця року висадять ще 500 дерев. Про це повідомляє прес-служба ЛМР із покликанням на директора департаменту містобудування Сергія Коровайника.

За його словами, за два-три тижні завершиться планове щорічне озеленення Львова. Загалом за поточний рік Львів поповниться 6-ма тисячами нових дерев та кущів. 

«У програмі розвитку міста Львова до 2020 року зазначено, що кожного року місто повинне висаджувати близько 500 зелених насаджень. Йдеться про дерева і багаторічні кущі. У 2016 році кількість зелених насаджень збільшилася, адже з 500 ми перейшли на 3 тисячі насаджень в рік» – повідомив Сергій Коровайник.

Читайте також: Трамвайну колію на Сихів озеленили. Фото

Йдеться про майже 2 тисячі дерев і тисячу кущів. Для того, щоб забезпечити висадження майже 5-ти тисяч дерев, на початку року створили штаб із озеленення, куди долучилася громадськість, підприємства та районні адміністрації.

Із міського бюджету на озеленення виділили більше 4 мільйонів гривень. Відтак за весну висадили 2,5 тисячі дерев, частину з яких профінансували інвестори.

«Ми обліковуємо тільки ті дерева, які пережили висадку і функціонують. На початку року висадили майже 2 тис дерев за кошти спонсорів, проте приблизно тисяча з них пережили літній період, у зв’язку з тим, що закупили неякісний матеріал», – розповів Сергій Коровайник. 

Читайте також: Львів’янам розповіли, як правильно садити дерева. Покрокова інструкція

Також цього року зрізали майже 2 тисячі зелених насаджень. Це переважно пошкодженні, аварійні дерева і поламані негодою дерева та кущі. .

Нагадаємо, у жовтні в ЛКП «Зелений Львів» повідомляли, що озеленення можуть відкласти, оскільки київська компанія Greensad, яка цього  виграла тендер через низькі ціни, виконувала не всі умови договору і надавала неякісні саджанці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!