Київ

За рік на Київщину евакуювались 68 підприємств з «гарячих точок»

744 0
Частина з релокованих виробництв вже працює і розвивається.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Із початку повномасштабного вторгнення росії до України 24 лютого 2022 року до Київської області евакуювали 68 підприємств. Про це повідомили в Департаменті економіки Київської обласної військової адміністрації.

«Попри наслідки окупації та активних бойових дій, Київщина стала одним із тих регіонів, де змогли розміститися релоковані підприємства з «гарячих точок» України. Із початку повномасштабної війни до пристоличного регіону в межах урядової програми було релоковано 68 підприємств. За останні пів року ця кількість зросла в 4 рази. Частина з релокованих виробництв вже працює і розвивається», – пояснили там. 

Переміщення підприємств із небезпечних регіонів сприяє розвитку економіки, захисту діючих підприємств від руйнації, збереженню наявних робочих місць та забезпеченню населення можливістю працювати.

Читайте також: У Київській області можливі відключення світла

Крім того, додали в Департаменті економіки Київської ОВА, щоб допомогти бізнесу в складні часи, є ряд урядових програм для зменшення відсотків на кредитування підприємницької діяльності. Зокрема, діє державна програма «Доступні кредити 5-7-9%». Представники будь-якого бізнесу можуть отримати пільговий кредит.

Нагадаємо, у березні 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив про розширення програми кредитування для підприємців «Доступні кредити 5-7-9%». На час воєнного стану ставка по кредиту становитиме 0%.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!