За сприятливої погоди ями на вулицях Львова обіцяють ліквідувати протягом трьох тижнів

1045 0
Найскладніша ситуація нині на тих вулицях, які не вдалося капітально реконструювати. Йдеться про вулиці Зелену, Героїв УПА, Широку,
Вулиця Городоцька. Фото Дар

Вулиця Городоцька. Фото Дар'ї Кучер

За сприятливих погодних умов ями, що утворилися на вулицях в усіх районах Львова, планують ліквідувати протягом трьох тижнів. Про це під час стріму Toemisto.tv повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

«Сьогодні погодні умови дозволяють проводити поточний ремонт дорожнього покриття по місту, хоча вони ще не ідеальні, досить волого в деяких місцях. Працюємо там, де сухо, або підсушуємо. У всіх районах працюємо гарячим асфальтобетоном, а коли є мінус, то не можемо організувати такі масштабні роботи, а робимо холодним», – каже він.

Читайте також: Три магістралі у Львові зроблять безпечнішими

За його словами, часті цикли розмерзання та замерзання – основний каталізатор, унаслідок якого утворилися вибоїни. Коли буде тепліше, то робитимуть поточні ремонти, однак це вже може бути в другій половині березня.

Кожен район планує на щодень відповідний перелік вулиць. Водночас найскладніша ситуація сьогодні на тих вулицях, які не вдалося реконструювати капітально, а тільки поточно ремонтували. Йдеться про вулиці Зелену, Героїв УПА, Широку, Городоцьке (її ремонтували до Євро 2012, проте дорожнє покриття вже потребує догляду та фінансування).

«Юридичної гарантії на ямковий ремонт нема, але важливо виконувати роботи з поточного ремонту і ліквідації аварійної ямковості якісно. Такі роботи з поточного ремонту служать понад рік, а з ліквідації ямковості, якщо ще при «мінусовій» температурі – ще менше», – каже він.

Олександр Одинець додає, якщо водій пошкодив авто в результаті наїзду на вибоїну, то слід викликати поліцію, що складе відповідні матеріали на основі ситуації, що склалась. Пізніше потрібно буде доводити вину відповідної посадової особи і в судовому порядку стягувати відшкодування. За його словами, ані минулого, ні цього року таких ситуацій не виникало.  

Водночас на недотримання якості виконання робіт з поточного ремонту чи ліквідації ямковості Олександр Одинець каже, що департамент «жорстко реагуватиме». Приміром, на вулиці у Винниках, а також на вул. Тракт Глинянський асфальт клали у дощову погоду прямісінько в калюжу. Чиновник додає, що про такі випадки слід повідомляти на «Гарячу лінію міста Львова» 1580, додаючи за можливості фото- чи відеоматеріали. У департаменті обіцяють реагувати на них.

Фото Daniel Tkiie, Гаряча лінія міста Львова

Нагадаємо, що у Львівській міськраді запевняють, за декілька тижнів сухої погоди зможуть ліквідувати аварійну ямковість, що утворилась на вулицях у всіх районах Львова. На це щороку місто витрачає до 15 мільйонів гривень.

Ольга Коваль

Фото і відео Дарї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!