За цей тиждень Україна звільнила 179 населених пунктів, – ОК «Південь»

739 0
Це понад 4,5 тис. квадратних кілометрів.
Звільнений Херсон. Фото: Українська правда

Звільнений Херсон. Фото: Українська правда

За цей тиждень Україна звільнила 179 населених пунктів. Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь». 

«Нашими підрозділами на правому березі Дніпра з початку тижня деокуповано 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячах квадратних кілометрів. У звільнених населених пунктах та на територіях Миколаївської та Херсонської областей підрозділами Сил оборони проводять стабілізаційні заходи, зокрема розмінувальні», – пояснили у командуванні. 

Водночас ворог не припиняє обстрілів позицій українських підрозділів та прилеглих до лінії зіткнення територіальних громад, веде повітряну розвідку. 

Читайте також: У Києво-Печерській Лаврі вихваляли росію, за справу взялися в СБУ. Відео

Крім того, росія продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі, цивільних об’єктах і територіях тилових регіонів.

Нагадаємо, українська авіація протягом доби завдала по ворогу 16 ударів. Під ураження потрапили 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 6 позицій зенітно-ракетних комплексів противника. Українські підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили пункт управління та 10 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!