За яких умов школи перейдуть на дистанційне навчання. Критерії МОЗ

1862 0
Учні 1-4 класів та вихованці садочків зможуть відвідувати заклади, де вакциновано 80% персоналу, не залежно від рівня епідемічної небезпеки.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило критерії переходу на онлайн-освіту у 2021-2022 навчальному році під час пандемії коронавірусу. Йдеться про три можливі сценарії організації навчального процесу, повідомляє МОЗ.

Читайте також: Змінює гени і призводить до безпліддя. Міфи про вакцинацію від Covid-19

«Наближається період, коли очікується збільшення захворюваності на гострі респіраторні вірусні хвороби, у тому числі на COVID-19. Отже, залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів може змінюватися», – йдеться у повідомленні.

Отож, згідно з інформацією МОЗ, у випадку «зеленого» рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти дозволено  у звичайному режимі. Однак варто пам’ятати про протиепідемічні заходи, затверджені постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів та закладів освіти.

При «жовтому» і «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог.

Якщо рівень епідемічної небезпеки «червоний», то відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

Читайте також: Локдауну не уникнути. Найближчим часом в Україні можуть посилити карантин

Нагадаємо, що в Україні погіршується ситуація з коронавірусом, тому невдовзі Міністерство охорони здоров’я буде змушене вводити більш жорсткі обмеження. Зараз немає чіткої дати локдауну, і кожна людина може його відтягнути, якщо буде вакцинуватися або дотримуватися заходів безпеки.

На думку Ігоря Кузіна, локдауну в Україні не уникнути. Однак, якщо говорити про «червоний» рівень епіднебезпеки, то він буде не раніше, ніж в листопаді.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!