За яких умов у Львові можуть посилити карантин

2366 0
Якщо відсоток інфікованих серед усіх протестованих на день зросте до 23% - карантин посилять.
Фото: Еngin Akyurt, Unsplash.

Фото: Еngin Akyurt, Unsplash.

Карантин у Львові посилять, якщо відсоток протестованих хворих із позитивним ПЛР-тестом становитиме 23% протягом трьох днів. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус                                             

«Я щодня дивлюся статистику – скільки людей є інфікованих. І тут є один дуже важливий чинник – який відсоток протестованих протягом дня людей має позитивний ПЛР-тест. В середньому це 14−15%. Так от, якщо цей показник в межах міста і області збільшиться до 23% і така динаміка буде впродовж 2−3 днів, ми будемо знову посилювати карантин», – заявив мер.

Як раніше в інтерв’ю Тvoemisto.tv пояснила заступниця міського голови Львова Галина Слічна, ситуація залежить від співвідношення проведених аналізів і отриманих з них позитивних результатів.

«Не варто звертати увагу на кількість тестів – за ними не можна визначити динаміку. Щоб її побачити, потрібно взяти співвідношення проведених аналізів і отриманих з них позитивних результатів, вивести відсоток. Отож, 9 травня це було 12%, 10 – 22%, 11 – 19%, 12-го ми мали 14%. Але, звісно, чим більше людей виходить на вулицю, тим більша імовірність заразитися, тому все відносно»,  зазначила посадовиця.

Читайте також: У МОЗ розповіли, коли українці зможуть ходити без масок

Додамо, що в області 904 людей мають підтверджений результат на коронавірусну інфекцію. 169 хворих вже одужали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!