За затримку пенсій, стипендій та зарплат в Україні пропонують виплачувати компенсації

1394 1
Рішення набуде чинності після того, як за нього проголосує парламент, а відповідний закон підпише президент.
Фото: vzhovkvi.com

Фото: vzhovkvi.com

Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт, яким пропонує зобов'язати виплачувати компенсації у разі затримки соціальних та інших виплат. Про це повідомляє Громадське.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив під час засідання 24 січня. Однак про те, хто саме має робити компенсації, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук не уточнив. Рішення набуде чинності після того, як за нього проголосує парламент, а відповідний закон підпише президент.

«Уряд ініціює здійснення компенсацій людям у разі затримок із виплатами. Законопроєкт буде подано до парламенту», — повідомив прем'єр.

Читайте також: НБУ запустить сайт про кредити для малого та середнього бізнесу

За його словами, компенсацію виплачуватимуть у разі затримки пенсії або довічного утримання, соціальних виплат, стипендій, зарплат, індексацій грошових доходів громадян.

Зазначимо, що наприкінці 2019 року низка державних підприємств України повідомляли про брак коштів на виплату зарплат. Зокрема, про затримки повідомляли працівники державних шахт. Для того, аби погасити заборгованість із зарплат, уряду неодноразово доводилося виділяти додаткові кошти держшахтам.

Водночас на початку 2020 року ситуація із боргами із зарплат повторилася, через що 21 січня лідери профспілок шахтарів Львівщини оголосили голодування.



Читайте також:
25 Січня, 2020 13:37
666 ... а інша пропозиція чому не пропонується і не розгдядається в публікаціях на шпальтах українських ЗМІ ? ... просто дотримуватись Законів і всі виплати провадити вчасно ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!