Забронювати час. В Україні запроваджують електронну чергу для перетину кордону

3783 0
Також мають створити комфортні зони очікування.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

В Україні розпочнеться експериментальний проєкт «Електронна черга перетину кордону». Ідея роботи черги – бронювання часу, коли можна перетнути кордон. Про це сьогодні, 9 грудня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Сьогодні ми затвердили старт такого проєкту, який дозволить швидко проходити оформлення на кордоні, а транспортним засобам – не простоювати по декілька днів», – каже він.

Читайте також: Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

Також мають створити комфортні зони очікування, що, за словами Шмигаля, покращить імідж нашої держави та інвестиційний клімат.

Нагадаємо, що минулого року вже планували скасувати «живу чергу» у пункті пропуску «Краковець» і натомість запустити електронну. Цей проєкт мав стати першим пілотним в Україні, і послуга – платною. Водії мали б заздалегідь забронювати місце у черзі онлайн. Якщо ж подорожній обрав би реєстрацію безпосередньо перед пунктом пропуску, платити не довелося.

Запус електронної черги на пункті пропуску Краковець – Корчова на Львівщині відклали. Тоді у ЛОДА повідомляли, що домовляються з власниками землі та інвесторами, аби облаштувати сервісну зону біля кордону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!