Запуск електронної черги на кордоні в Краковці відклали до кінця року

5619 2
ЛОДА разом із Держприкордонслужбою звернеться в Кабмін, аби внести зміни до закону про прикордонний контроль.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Запус електронної черги на пункті пропуску Краковець – Корчова на Львівщині відклали до кінця року. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Роман Шепеляк.

Читайте також: На українських митницях запрацював Єдиний казначейський рахунок

За його словами, ЛОДА домовляється з власниками землі та інвесторами, аби облаштувати сервісну зону біля кордону.

«Ініціатива Маркіяна Мальського була дуже правильна і корисна, тому зараз йде мова про виділення сервісної зони під електронну чергу. Це так званий відстійник, звідки автомобілі будуть потрапляти на пункт пропуску. Ми говоримо з потенційними власниками землі та інвесторами, щоби облаштувати цю зону. SoftServe теж іде в ногу з графіком у розробці програмного забезпечення», – каже він.

Також, за його словами, паралельно разом з Державною прикордонною службою область ініціюватиме листи в Кабмін з метою внести зміни в закон про прикордонний контроль, аби впровадити пілотний проєкт електронної черги.

Дата, коли проєкт запрацює, продовжує Роман Шепеляк, залежить від того, як швидко домовляться про сервісну зону і наскільки оперативно спрацюють зі змінами законодавства.  

Читайте також: Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

Нагадаємо, що електронну чергу на кордоні планували запровадити ще 2016 року. У липні цього року з аналогічною ініціативою виступив і Маркіян Мальський.

Ольга Коваль



Читайте також:
18 Січня, 2020 13:39
Дмитро А просто стати в чергу і не шукати халяви не пробували?І як можна буде якогось знайомого не пропустити без черги?Система не перекладає дорогу,все це дурниці.
17 Січня, 2020 15:03
Митник Тільки той самий Мальський нам усім розповідав ще кілька місяців тому, шо вона запрацює до кінця 2019 року... Обіцяти і зробити - то різні речі. От тепер знову обіцяють. А за рік скажуть що?
І шо та е-черга змінить, якщо черги насправді з польського боку?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!