Забудовник відновив дозвіл на будівництво багатоповерхівки на вулиці Малоголосківській у Львові

1865 0
Історія конфлікту між Львівською міською радою та ТОВ «МС-МК 8» розпочалася в червні 2020 року.
фото: львів. містобудування

фото: львів. містобудування

Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про анулювання містобудівних умов та обмежень ТОВ «МС-МК 8». Йдеться про будівництво багатоповерхівки на вул. Малоголосківській, 12Б в районі Під Голоском. Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на рішення суду від 16 березня 2021 року.

Свою позицію суддя Наталія Грень аргументувала тим, що скасування містобудівних умов та обмежень є крайнім заходом та належить до повноважень інспекторів державного архітектурно-будівельного контролю.

Читайте також: Забудовника на вулиці Пасічній оштрафували на 700 тисяч гривень

Історія конфлікту між Львівською міською радою та ТОВ «МС-МК 8» розпочалася в червні 2020 року. Тоді через численні порушення виконавчий комітет скасував забудовникові містобудівні умови та обмеження.

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач розповідав, що МУО видали на 60% забудови земельної ділянки, однак забудовник фактично зайняв 90% території – замість підземного паркінгу він збудував наземний. Окрім того, він використовував частину ділянки міської землі під свій заїзд, хоча тут проходять червоні лінії та передбачена магістраль. За словами Любомира Зубача, суміжну ділянку, попри зауваження управління земельних ресурсів, додатково передали компанії з ініціативи колишнього депутата Львівської міської ради Любомира Босаневича.

У липні минулого року Львівський окружний адміністративний суд «поновив» компанії містобудівні умови та обмеження, підтримавши забезпечення позову. В грудні того ж року Західний апеляційний господарський суд відмовив міській раді тимчасово заборонити будівництво цієї багатоповерхівки.

Читайте також: Львів'ян закликають не купувати житла у «Tiffany apartments» 

Нагадаємо, що компанія «МС-МК 8» отримала містобудівні умови та обмеження у вересні 2018 року. Висота будівлі повинна становити 33,7 метрів. Згідно з даними платформи Youcontrol, компанія «МС – МК 8» зареєстрована у Львові у 2017 році. Її власником вказаний львів'янин Андрій Мазур.

Він упродовж 2016-2019 років був директором компанії «МС Імперіал». Це підприємство побудувало житловий комплекс «Хмельницький парк» на самовільно захопленій ділянці (вул. Богдана Хмельницького, 230а). У 2017 році суд дозволив Львівській міській раді та забудовнику укласти мирову угоду та узаконити будівництво. Згідно з нею, компанія зобов’язалася передати міській раді 39 квартир. 

У червні 2020 року міськвиконком Львова скасував містобудівні умови та обмеження компанії MS на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Малоголосківській,12б, оскільки МУО видали на 60% забудови земельної ділянки, а забудовник фактично зайняв 90% території – замість підземного парку він збудував наземний. Окрім того, частина ділянки, якою користується забудовник, є міською землею. Тут проходять червоні лінії, планується магістраль, а інвестор використовує її під заїзд.

У липні 2020 року Львівський окружний адміністративний суд зупинив дію рішення виконкому про скасування МУО, тож забудовник відновив містобудівні умови та обмеження на це будівництво.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!