Забудовник, який хоче відреставрувати будівлю в центрі Львова, повинен відновити проїзд Крива Липа

6178 0
У Львові на вулиці Дорошенка 6,8 відреставрують нежитлові приміщення.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові на вулиці Дорошенка 6,8 відреставрують нежитлові приміщення зі зміною конфігурації покрівлі будівлі пам'ятки архітектури місцевого значення. Щоб отримати дозвіл на будівництво забудовника зобов'язали провести реновацію проїзду Крива Липа. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету ЛМР в п'ятницю, 16 червня. 

«Частина вікон будівлі виходить на проїзд Крива Липа, який наразі є в незадовільному стані з точки зору торгівельних закладів та збереження простору. Я б хотів поєднати ці два питання з реновацією самого проїзду Крива Липа. Заявник повинен погодитися привести до ладу все всередині, забрати ліві МАФи. Потрібно також показати, як це все виглядатиме в результаті», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Віллу на Тернопільській продали за 5,7 млн гривень

Йдеться про 3-поверхову будівлю, що розташована у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста. Забудовники планують провести реконструкцію, реставрацію або капітальний ремонт об’єктів будівництва без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів у плані. Крім того, забудовник планує змінити кут нахилу. 

 

Реставрацію та будівництво проподитиме ТзОВ «Ігрек Інвест». Згідно з даними системи Youcontrol, компанія зареєстрована у Львові і надає в оренду нерухоме майно. Керівником компанії є Степан Стойко.

Нагадаємо, що місто продало нежитлові приміщення у центральній частині на вул. Дорошенка, 6 та 8 за майже 22 млн грн. Приміщення на вул. Дорошенка, 6 та 8 продали одним лотом, оскільки вони з'єднані та не мають між собою окремої стіни. Напередодні місто також продало два приміщення у центрі міста – на вул. Галицькій, 7 та просп. Свободи, 1/3, а також приміщення на вул. Тернопільській, 19. За ці три об'єкти місто отримає 40,4 млн грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!