Загальна мобілізація. Коли та де на Львівщині можуть вручати повістки

46471 0
Юнаків до 25 років стараються не призивати, залишати їх на призов в останню чергу.
Фото: lexinform.com.ua

Фото: lexinform.com.ua

Із початком повномасштабного російського вторгнення в Україні оголошено загальну мобілізацію. По всій країні чоловікам призовного віку роздають повістки, що зобов’язує їх з’явитися у військкомат для наступного несення військової служби або ж підтвердження непридатності. Начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, кому найперше вручають повістки та де це можуть робити.

Читайте також: Як в Україні проходить загальна мобілізація та кого не призиватимуть

«Сьогодні у нас проблем з мобілізацією немає. Повістки вручаємо громадянам віком від 18 до 60 років. Наразі стараємося юнаків до 25 років не призивати, залишати їх на призов в останню чергу. Поки у нас вистачає ресурсу, призиваємо найперше старших сформованих громадян. Із врученням повісток теж проблем немає, люди приходять, у нас все добре», – зауважує головний військовий комісар Львівщини.

На сьогодні немає правил, де та коли потрібно роздавати повістки. Олександр Тіщенко підкреслив, що отримати її чоловік призовного віку може перебуваючи в будь-якому місці – вдома, на роботі, в дорозі, на блокпості та у будь-який час.

«Повістки вручають згідно з нашою картотекою призовників. Там вказані всі, хто перебуває на військовому обліку та є придатними до військової служби. Якщо чоловік каже, що він непридатний, але упродовж 10 років не прийшов у військкомат і не сказав, що він хворий, то ми цього не знаємо. Є порядок, що у разі зміни сімейного стану, зміни стану здоров’я він зобов’язаний прийти у військкомат і про це попередити. Після вручення повісток кожного скеровують на проходження ВЛК, де визначають, чи людина придатна для військової служби», – пояснює військовий комісар.

Читайте також: «Вони бояться смерті сильніше, ніж ми». Психоаналітик Роман Кечур про путіна і росіян

Нагадаємо, 24 лютого у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україні ввели воєнний  стан та оголосили про загальну мобілізацію. На сьогодні по всій країні триває укомплектування особовим складом підрозділів ЗСУ та інших військових формувань. Більше про те, як відбувається мобілізація, кого можуть, а кого ні взяти до війська, читайте у матеріалі.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!