Київ

Загибель людей біля укриття. До суду передали справу щодо чотирьох столичних посадовців

465 0
Підозрюваним загрожує до п'яти років позбавлення волі

У Києві передали до суду обвинувальний акт щодо чотирьох посадовців різних рівнів, через недбалість яких призвела до загибелі трьох людей біля укриття під час повітряної тривоги. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

У червні 2023 року під час російського ракетного обстрілу Києва троє людей, серед яких 9-річна дитина, дістали поранення, несумісні із життям. Тоді люди не змогли вчасно потрапити до укриття в медичному закладі, бо воно було зачинене.

У ході першочергових слідчих дій поліція затримала чотирьох осіб.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що перша заступниця Деснянської районної державної адміністрації, директор лікарні, заступник директора з технічних питань і директор департаменту муніципальної охорони внаслідок неналежного виконання службових обов’язків не забезпечили надання доступу до найпростішого укриття, що спричинило смерть двох жінок та дівчинки 2014 року народження.

Крім того, троє інших людей зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Слідчі Деснянського управління поліції за погодженням із Деснянською окружною прокуратурою повідомили усім чотирьом службовим особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скерований до Деснянського районного суду для розгляду справи по суті.

Підозрюваним загрожує до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Крім того, триває судовий розгляд справи щодо охоронця лікарні. У грудні 2023 року слідчі Деснянського управління поліції провели усі необхідні слідчі дії та направили до суду обвинувальний акт відносно чоловіка за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України (залишення у небезпеці, що спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки). Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, біля поліклініки внаслідок нічної ракетної атаки рф у Деснянському районі міста загинула 33-річна жінка та 34-річна мати з 9-річною донькою. Столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.  За словами місцевих мешканців, не тільки в трагічну ніч, а і раніше їм неодноразово відмовляли у відкритті дверей до сховища під час повітряної тривоги вночі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!