Захиснику «Азовсталі» родом з Львівщини присвоїли звання Героя України

5482 0
Урочисте вручення нагород відбулося у Туреччині.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» чотирьом захисникам Маріуполя та «Азовсталі». Зокрема, нагороду отримав Святослав Паламар з позивним «Калина». Чоловік родом з Миколаєва на Львівщині. Відповідні укази опубліковані на сайті Офісу президента.

Найвищою державною нагородою відзначили командира окремого загону спеціального призначення Нацгвардії «Азов» Дениса Прокопенка та його заступника Святослава Паламаря, що з Миколаєва Стрийського району.

Читайте також: Де та як проживатимуть звільнені з полону командири «Азова»

Нагородили також в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського, старшого офіцера «Азова» Олега Хоменка і командира 12-ї бригади НГУ Дениса Шлегу.

Зазначимо, що урочисте вручення нагород відбулося у Туреччині.

Читайте також: Звільнений морський піхотинець Діанов розповів, як росіяни поводилися з полоненими

Нагадаємо, що 21 вересня увечері Україна повернула з російського полону 215 людей, серед яких було 124 офіцери. Зокрема, звільнили 108 бійців полку «Азов» та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби.

Серед звільнених також – командир полку «Азов», Герой України Денис Прокопенко («Редіс»), Сергій Волинський («Волина»), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Святослав Паламар («Калина»), Олег Хоменко («Азов»), Денис Шлега з Нацгвардії України. Звільнені й захисниці Мар’яна МамоноваЯна Шумовецька та Анастасія Черненька, які потрапили в полон, перебуваючи при надії. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!