Захисники піднялися на гору Ключ у «Сколівських Бескидах»

1122 0
Гора Ключ, висотою 927 м, відома як місце переможного бою Українських січових стрільців над російською армією у 1914 році.
фото: лова

фото: лова

Захисники України піднялися на гору Ключ у «Сколівських Бескидах» на Львівщині. Серед військових був Василь Никорак, який підіймався на кріслі джульєтка та Андрій Голопапа з протезом. 

Джерело: Львівська ОВА.

«Під час першого походу з нами був Володимир з 24-ї бригади і він сказав, що його побратими теж хотіли би взяти участь у сходженні. Ми його почули. Цього разу з нами було понад 20 хлопців з різних куточків України та із різних військових угрупувань, котрим цей день подарував нові враження, відпочинок і перемикання голови, а також відчуття прекрасного від наших Карпатських гір. Тому всіх військових, закликаємо, хто відчуває, що їх бригаді, чи військовій частині потрібне теж саме, то з нами варто комунікувати проактивно, бо ми готові включати все більше і більше хлопців в такі походи», – наголосив заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Читайте також: «Продасте одну шкарпетку?» Як у Львові лікують і протезують суперлюдей

Боєць Андрій Голопапа долав шлях на вершину з протезом. Хлопець втратив ліву ногу через приліт міни 25 жовтня 2022 року під Горлівкою. Він вдячний побратимам та медикам за врятоване життя. Ветерану всього 20 років, він родом з Вараша Рівненської області. На війну пішов добровольцем з першого дня. Спершу обороняв Київ, далі був фронті на сході.

Зокрема, Василь Никорак з Тернопільщини, який біля села Нью-Йорк на Донеччині втратив праву нижню кінцівку, частину дороги підіймався за допомогою крісла джульєтка.

Нагадаємо, ветерани війни за 2,5 години піднялись на найвищу вершину Львівщини – гору Пікуй. Серед них був Сергій Іванов, який втратив руку у боях під Бахмутом та військовослужбовець Євген Бережний, який втратив ногу.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!