«Закрийте небо над Україною, бо гинуть діти». Активістка закликала НАТО до допомоги

5180 0
Дар’я Калинюк каже, що НАТО не хоче захищати, бо боїться третьої світової війни.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Українська активістка, виконавча директорка Центру протидії корупції з Дар’я Калинюк під час пресконференції у Варшаві закликала прем’єра Британії Бориса Джонсона, аби НАТО закрило небо над Україною і дорікнула, що він та інші члени НАТО бояться третьої світової війни.

Читайте також: США пояснили, чому не закриватимуть небо над Україною

«Більшість моїх рідних та членів команди в Україні – у Києві, Львові. Моя колега зараз у Білій Церкві з двома дітьми. Там уже є російські військові і вона страшенно боїться потрапити під їхні кулі. Харків, де я навчалася, сьогодні розбомбили. Ви говорите про стійкість українців, але українські жінки і діти у страху через російські бомби та ракети, які падають з неба. Українці відчайдушно просять Захід захистити наше небо», – каже Дар’я Калинюк.

За її словами, НАТО не хоче захищати, бо боїться третьої світової війни.

«Британія гарантувала Україні безпеку за Будапештським меморандумом, але ви приїжджаєте до Польщі і не їдете до Києва чи Львова, бо боїтеся, бо НАТО не хоче захищати, бо НАТО боїться третьої світової війни, яка насправді вже почалася. І удари на себе беруть українські діти. Ми просимо запровадити безпольотну зону над Україною і захистити наше небо», – зазначила вона.

Читайте також: У США прогнозують значне посилення атаки на Київ. До столиці їде ворожа техніка

Дар’я Калинюк каже, що у Польщі, Румунії є літаки, системи протиповітряної оборони, НАТО має протиповітряну оборону тут. Ця ПВО могла б принаймні захистити західну Україну, щоб діти і жінки могли дістатися до кордону, де зараз кілометрові черги і де стоять жінки і діти.

Також активістка зазначила, що санкції, про які всі говорять, не діють.

«Ви говорите про нові санкції, але Роман Абрамович не під санкціями, він у Лондоні. На його дітей не скидають бомби… А мої ріні і колеги плачуть, бо нема куди бігти», – каже Дар’я Калинюк.

Нагадаємо, що у Білому заявили, що введення США безпілотної зони в небі України є «не найкращою ідеєю», оскільки це втягне їх в прямий військовий конфлікт з Росією.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!