Закупівля сотні автобусів для Львова. Коли відбудеться тендер

2330 0
У січні цього року Львівське комунальне АТП №1 оголосило тендер на закупівлю 12-метрових низькопідлогових автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку.
Фото atp1

Фото atp1

Через війну у Львові відтермінували закупівлю сотні автобусів за кредитні кошти ЄІБ. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив керівник департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Що стосується тендеру із закупівлі сотні автобусів, Європейський інвестиційний банк через війну нам також відтермінував прийом пропозицій. Пропозицій від учасників через війну і порушення всіх логістичний ланцюжків у нас не було, тому ми продовжили термін подачі документів.  Сподіваємося, що війна закінчиться якомога швидше, і ми зможемо провести тендер із закупівлі нових автобусів», – каже він.

Читайте також: Картки роздають і переселенцям. Що у Львові з е-квитком та новим транспортом

Посадовець також додав, що цього тижня Львів отримав ще один новий трамвай, до кінця року мають поставити ще п'ять. 

Нагадаємо, що у січні Львівське комунальне АТП №1 оголосило тендер на закупівлю 12-метрових низькопідлогових автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку. Банк планує виділити Львову понад 12 мільйонів євро кредиту на цю закупівлю. В умовах тендеру йдеться про закупівлю 12-метрових повнопідлогових міських автобусів із двигуном, що працює на 100% дизельному паливі. Загальна кількість пасажирів – не менше 100. Сидячих місць має бути не менше, ніж 30, а місця для інвалідних візків – принаймні одне. У повідомленні йдеться, що «застосовуватиметься місцева преференція» – 15%.

Також серед умов тендеру вказано, що ціна не є єдиним критерієм присудження, і всі критерії вказані лише в документації про закупівлю. Розкриють тендерні пропозиції у березні цього року.

Додамо, що загалом у Львові є 550 одиниць громадського транспорту – 40 % електротранспорту, а решта – автобуси. Торік весною у Львові скасували тендер на закупівлю 100 автобусів. У ньому перемагала білоруська компанія МАЗ. Однак міський голова Андрій Садовий заявив, що місто відмовляється від купівлі білоруських автобусів і звернеться до ЄІБ задля оголошення нового конкурсу. Основний мотив – Львів не фінансуватиме економіку країни дружньої з агресором. Також Львів звернувся до Кабміну з проханням ввести «запобіжники», які б захищали українських виробників.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!