Залужний прокоментував заяви про «повільний» контрнаступ ЗСУ

1024 0
За його словами, українські війська щодня просуваються вперед, навіть якщо це лише 500 метрів.
ВАЛЕРІЙ ЗАЛУЖНИЙ. ФОТО З САЙТУ ОП

ВАЛЕРІЙ ЗАЛУЖНИЙ. ФОТО З САЙТУ ОП

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що за деокупацію кожного метра української землі воїни платять кров’ю, тому його дратують зовнішні коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікували. Про це він заявив в інтерв’ю The Washington Post, пише УП.

«Це не шоу. Це не шоу, за яким спостерігає весь світ, на яке роблять ставки чи щось подібне. Кожен день, кожен метр дається кров'ю», − зазначив він.

Читайте також: Чи почався справжній наступ ЗСУ. Пояснення

За його словами, війська щодня просуваються вперед, навіть якщо це лише 500 метрів. Головнокомандувач наголосив, щоб український контрнаступ просувався швидше, йому потрібно більше − більше кожного виду зброї, а також перевага у повітрі − винищувачі F-16. Він додав, що без повного забезпечення війська ці плани взагалі нездійсненні, але попри все «вони виконуються». 

«Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхня проблема», − підсумував Залужний.

Валерій Залужний визнав, що з початку наступу Україна втратила кілька німецьких танків Leopard, зауважуючи, що вони на полі бою − це насамперед мішень для ворога.

«Ми отримали Leopard не для того, щоб на них їздили на парадах або фотографувалися політики чи знаменитості. Вони прийшли сюди на війну», − сказав він.

Нагадаємо, що 25 червня з’явилась інформація від ексголови генштабу Британії Річарда Данната, про те, що лідери України повинні захиститися від можливої атаки на чолі з Пригожиним на Київ з білорусі

Переглянути повну версію програми «Тема тижня» з Олександром Антонюком та дізнатися про готовність України до провокацій з боку білорусі, про те, хто несе відповідальність за злочини ПВК «Вагнер» та те, якими є плани росії ви зможете вже сьогодні на нашому Facebook та Youtube о 21.00 год.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!