Замість безкоштовного проїзду пільговикам виділятимуть компенсації

3301 1
З 1 січня 2016 року в Україні може запрацювати система прямої грошової компенсації за проїзд у транспорті для пільговиків.

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко під час колегії за участю прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. За словами Розенка, Мінсоцполітики обговорює з Мінінфраструктури питання реформуванням системи транспортних пільг.

«Я думаю, що майбутнє цієї системи з грошовою компенсацією за проїзд у транспорті. Тобто право безкоштовного проїзду для пільговиків буде збережено. Але це буде зроблено у вигляді грошової компенсації. Над цим механізмом ми сьогодні спільно працюємо. Було б оптимально, щоб така система пільг заробила вже з 1 січня 2016 року», – сказав він.

І така модель, яка передбачає компенсацію за проїзд у транспорті пільговикам, зазначив міністр, дасть можливість відійти від «корупційної моделі взаєморозрахунків Державного бюджету з постачальниками послуг».

Нагадаємо, Верховна Рада були внесені деякі зміни в законодавство і суттєво обмежено коло пільговиків. Так, із 1 червня 2015 набули чинності зміни в правила перевезення осіб пільгових категорій. Пільга надається:

- Інвалідам 1 та 2 групи;
- Дітям-інвалідам;
- Дітям-сиротам;
- Дітям, позбавленим батьківського піклування;
- Учням із малозабезпечених сімей та особам, які їх супроводжують і які супроводжують інвалідів 1 групи;
- Учасникам бойових дій.

За законом, пільги для осіб, віднесених до 1-2 категорії, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надаються без урахування доходів. Санаторно-курортне лікування надається особам, віднесеним до 1 категорії постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи.

Джерело: finance.ua


Читайте також:
21 Липня, 2015 11:56
Леся давно пора це зробити, плюс давати компенсацію на трулейбус, і не на кожен робочий день а менше, бо пенсіонерам немає потреби їхати кожного дня кудись, а якщо працюють то нехай плалять. і нема чого шастати безкоштовно по маршрутках з тлумками
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!