Замість держадміністрацій в Україні можуть з’явитись префектури

3026 0
Реформа, яку пропонує «Слуга народу», передбачає розширення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі держадміністрацій.

У партії «Слуга народу», яка є лідером парламентських перегонів 2019 року, планують провести реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами. Про це в інтерв'ю LB.ua сказав голова виборчого штабу політсили Олександр Корнієнко.

Читайте також: У Львові презентують план розвитку області до 2021 року. Відео

За його словами, реформа передбачає розширення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі держадміністрацій. Їх замінять префектури, «які будуть стежити за законністю рішень місцевих рад».

«При такій моделі потужний районний рівень не сильно потрібен, тому йдеться про укрупнення районів, якими опікуватиметься префект», — сказав Олександр Корнієнко  і додав, що планують залишити 100 районів.

Читайте також: Львівщина розвиватиме Карпатський регіон спільно з ЄС

Нагадаємо, на Львівщині планують створити 7 районів замість 20. Найбільшим серед районів Львівщини після реформи має стати Стрийський район із площею понад 3600 тис. кв. метрів.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!