Замість двох поверхів – п’ять. На Варшавській виявили незаконне будівництво

2331 0
Власник отримав дозвіл на реконструкцію індивідуального житлового будинку.

У Львові на вул. Варшавській, 157 виявили незаконне будівництво багатоповерхівки. Власник індивідуального житлового будинку отримав дозвіл на його реконструкцію, та замість дозволених двох поверхів ще добудував три, разом з цоколем та мансардою. Про це повідомляють у департаменті містобудування ЛМР.

4 роки тому львів’янин отримав дозвіл на реконструкцію свого будинку на підставі будівельного паспорта. Проте для цього він звернувся не до міської ДАБК, яка якраз мала би видати такі документи, а в ДАБІ області, яка не мала на це повноважень, однак дозвіл на будівництво таки видала.

Згідно з законом, індивідуальне будівництво дозволяє не більше двох поверхів (без урахування мансарди) та з площею до 500 квадратних метрів. Водночас на вул. Варшавській, 157 виявили незаконно збудовані п’ять поверхів із цоколем і мансардою. Крім того, відповідно до закону, забудовник не має земельної ділянки у власності (на праві оренди чи суперфіції).

Читайте також: На центральній алеї у Снопківському парку виявили незаконне будівництво

У результаті перевірки міською ДАБК у Львові на забудовника склали протокол та винесли припис. Він повинен сплатити штраф, максимальний розмір якого для фізичних осіб становить 25 тис. грн, а також упродовж двох місяців знести забудову або ж отримати всі потрібні дозвільні документи для будівництва багатоповерхівки.

Фото департаменту містобудування ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!