Зарплата чиновників в Україні значно зросла. Де заробляють найбільше

934 0
В Україні зарплата чиновників зросла на 32%.
Фото: Мінфін

Фото: Мінфін

Зарплата українських чиновників за 4 місяці 2024 року зросла на 32% і перевищила позначку 50 тисяч гривень. До структури заробітної плати входить грошова допомога перед відпустками та матеріальна допомога. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Зокрема у травні середня нарахована чиновникам зарплата досягла 50,9 тисячі гривень, тоді як у січні 2024 року цей показник становив 38,6 тисячі.

За рівнем зарплат перше місце у списку лідерів опинилася Нацкомісія з енергетики (НКРЕКУ) – 89,7 тисяч гривень.

На другому місці – Антимонопольний комітет із показником у 88,3 тисячі.

На третьому – Секретаріат Національної тристоронньої соціально-економічної ради з 72,4 тисячами гривень.

Читайте також: Найбагатші депутати Львівської міської ради

Зауважимо, що згідно з проєктом держбюджету на 2024 рік, середню зарплату в Україні планують збільшити до 21 809 гривень. За даними Держстату, у першому кварталі 2024 року середня зарплата зросла на 22,5% і становить 18 903 гривень.

Нагадаємо, на початку червня Львівська міська рада оприлюднила зарплати міського голови та його заступників. Переглянути можна за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!