Заступник голови Львівської облради може бути причетним до виїзду ухилянтів за кордон

4192 0
Він, ймовірно, допомагав чоловікам призовного віку виїжджати за кордон за допомогою системи «Шлях».
Фото: Юрій Холод/Facebook

Фото: Юрій Холод/Facebook

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод може бути безпосередньо пов’язаним з 28-річним Михайлом Міхняком, який, за даними поліції, допоміг щонайменше 20 ухилянтам виїхати за кордон. І, ймовірно, навіть давав йому прямі вказівки, кого слід вносити у подання на виїзд з країни через систему «Шлях». Про це повідомляють «Наші гроші Львів».

Раніше у ЗМІ з’явилися свідчення, що Михайло Міхняк представлявся позаштатним помічником заступника голови Львівської облради, проте Юрій Холод прямо заперечив будь-які ділові стосунки з Міхняком. У соцмережах Михайло Міхняк також представляється як працівник облради, проте у пресслужбі ЛОР зазначили, що протягом останніх двох каденцій Міхняк не був ні помічником жодного з депутатів, ні штатним співробітником. 

Як повідомляють «Наші гроші. Львів», Юрій Холод не лише добре знайомий з Міхняком, але й, схоже, давав йому прямі вказівки. У приватній переписці Холод просить «додати ще цих хлопців» до списку і надсилає копії паспортів двох мешканців Львівщини – 29-річного Богдана Лехманика та 59-річного Юрія Стецюру. 

Наразі невідомо, коли саме відбулась ця розмова, збережена на скріншотах з телефону Міхняка. Але в результаті обидвох вказаних Холодом чоловіків внесли до системи «Шлях» від громадської організації «Корпус сприяння армії», заснованої Михайлом Міхняком у квітні 2022 року. І вони змогли виїхати з країни, хоча, як мінімум, один із них точно не має жодного стосунку до волонтерської діяльності.  

Загалом через «Корпус сприяння армії» дозволи на виїзд від ЛОВА через систему «Шлях» отримали понад 40 чоловіків призовного віку. Ці люди – не лише мешканці Львівщини, а й Івано-Франківської, Харківської, Одеської, Полтавської, Херсонської, Хмельницької та інших областей. Принаймні частина з них, кого нам вдалось перевірити – це водії комерційних підприємств. 

Раніше поліція повідомляла, що під час обшуків у Михайла Міхняка вилучили документи, чорнові записи та інші речові докази, які підтверджують його причетність до щонайменше 20 фактів незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Втім, як стало відомо журналістам, Михайло Міхняк немає статусу підозрюваного, запобіжний захід для нього поки що не обирали.  Протягом двох днів журналісти «Наші гроші Львів» намагались отримати коментар від Юрія Холода. Проте він так і не знайшов часу на відповідь. Tvoemisto.tv також намагалось звернутись за коментарем до Юрія Холода, однак безуспішно. 

Нагадаємо, сімох перевізників, які незаконно переправляли військовозобов’язаних через державний кордон, відключать від системи «Шлях». 

Фото: Скріншот Наші гроші Львів

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!