Посадовець Львівської міськради, якого затримали на хабарі, давав інтерв’ю російському пропагандисту

4231 0
Георгій Корнєєв у 2015 році давав інтерв'ю російському пропагандисту.
Фото: скриншот з відео/Zaxid.net

Фото: скриншот з відео/Zaxid.net

Затриманий на хабарі тимчасово виконуючий обов'язки керівника управління охорони історичного середовища Георгій Корнєєв після Революції Гідності у 2015 році давав інтерв’ю російським пропагандистам, в якому стверджував, що львів’яни підтримують федералізацію та створення так званої Галицької республіки, а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями». Про це повідомили у виданні Zaxid.net.

Інтерв’ю Георгія Корнєєва опублікувала пропагандистська російська агенція News Front, яка розміщена в окупованому Криму. На інтерв'ю він на фоні прапора, який, ймовірно, створений ним же, за мотивами прапора Fuerza Universitaria Revolucionaria (Революційна університетська сила) у Гондурасі. FUR з'явилась після революції Сандистів у Нікарагуа. Це було студентське крило підпільної організації Fuerzas Populares Revolucionarias Lorenzo Zelaya. Сьогодні це студентське крило Партії демократичного об’єднання, зазначили журналісти. 

Точна дата публікації відео не відома, адже із офіційного YouTube-каналу News Front воно видалене. Однак, на російському сервісі Rutube журналісти знайшли відео 9-річної давнини із новорічним випуском програми «На самом деле», у якій бере участь львів’янин Георгій Корнєєв, який тоді ще був студентом НУ «Львівська політехніка». Під час інтерв’ю він спілкується з ведучим Сергієм Веселовським – проросійським активістом, який жив у Криму та був відомий своїми проросійськими поглядами ще до анексії півострова, – та вітає з прийдешніми новорічними й різдвяними святами. Ймовірно йдеться про новий 2015 рік, пишуть у Zaxid.net.

Читайте також: Посадовця Львівської міськради затримали на хабарі

Георгій Корнєєв під час інтерв’ю спілкується російською мовою. Він розповів, що мешканці Львова нібито з сумом зустрічають новий рік, оскільки «вони очікували Європу, а отримали повну розруху».

«Вони бачать, що та влада, яку вони привели, не дала таких результатів, яких вони очікували. Є навіть невеликі сепаратистські настрої серед галицької еліти, щоб зробити свою таку галицьку автономію з цього приводу...стало навіть гірше, ніж при Януковичу, якого вони терпіти не могли», – розповідає на відео Георгій Корнєєв.

Також він стверджує, що львів'яни нібито легко погодились би стати окремою республікою в складі федеративної України, за прикладом терористичних організацій «ЛНР», «ДНР». Він також ностальгує, що якби у 1990-х Україна стала федерацією, вона могла б зберегти територію в тих кордонах, які були тоді. Також вони обговорюють львівських «націоналістів і бандерівців». Георгій Корнєєв стверджує, що так звані львівські націоналісти «не розуміють ідеології нацизму і соціал-націоналізму Гітлера, однак підтримують його».

Читайте також: На хабарі затримали посадовців одного з львівських університетів. Вони вимагали гроші за сесію 

Зазначимо, що останні три роки Георгій Корнєєв працював в управлінні охорони історичної спрадщини Львівської міськради, був заступником керівниці Лілії Онищенко, а після її звільнення став тимчасовим очільником керівника управління. 

Нагадаємо, що 15 серпня в.о. керівника управління охорони історичного середовища Георгій Корнєєв разом зі спільницею отримав 1500 доларів неправомірної вигоди. Гроші отримувала його спільниця, яка була поінформована, що займається криміналом. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!