Завершити ремонт у пологовому відділенні Львівської обллікарні мають до кінця року

3477 0
Але наразі уряд припинив фінансування із держфонду регіонального розвитку.
Фото: Олександр Ганущин

Фото: Олександр Ганущин

Капітальний ремонт пологового відділення Львівської обласної лікарні планують завершити до кінця року. Про це у відкритому інтерв'ю Tvoemisto.tv в межах проєкту «Наші реформи без ілюзій» розповіла очільниця департаменту охорони здоровя ЛОДА Ірина Микичак.

Читайте також: Львівський «Охматдит» планують приєднати до Чорнобильської лікарні

«На превеликий жаль, уряд зупинив на сьогодні фінансування з державного фонду регіонального розвитку. Ми сподіваємось, що найближчим часом це розблокують? і гроші надійдуть. Нам конче потрібно, щоб до кінця року капітальний ремонт завершили», – сказала вона.

Нагадаємо, раніше  заступник головного лікаря ЛОКЛ з господарсько-економічних питань Роман Бакай у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що роботи ведуться дещо повільно, адже бракує майстрів – малярів, штукатурів тощо. Тоді він казав, що роботи мали би завершити до листопада.

Читайте також: Львівський пологовий будинок кличе на день відкритих дверей

Повна вартість ремонту пологового відділення ЛОКЛ становить 56,9 млн грн. У 2019 році на роботи було заплановано трохи більше 16 млн грн. Роботи мали б виконати до 31 грудня 2018 року, втім 15 травня лікарня та «БМ Комфорт» підписали додаткову угоду, згідно з якою термін виконання продовжили ще на 1 рік.

Також Ірина Микичак згадала про завершення гінекологічного корпусу Львівського обласного перинатального центру. За її словами, на ці роботи бракує ще близько 60 млн грн, але в області сподіваються, що гроші і на цю потребу таки надійдуть на Львівщину.

Читайте також: В Україні оновили пакунок малюка. Читайте також

Нагадаємо, Львівський перинатальний центр запрацював торік улітку. Другу чергу обіцяли відкрити навесні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!