Завтра Львівщина вийде з «червоної» зони

9434 0
Із 7 грудня червону зону карантину скасують у Києві та восьми областях України.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За її результатами з 00 години 00 хвилин завтра, 7 грудня, скасують «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Львівської області. Про це повідомив міністр уряду Олег Немчінов.

Водночас від сьогодні, 6 грудня, в Україні почали діяти нові правила карантину, які Уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони, перш за все, невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на «жовтому» рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення від коронавірусу та має відповідний документ – «жовтий» сертифікат про вакцинацію чи довідку 063/о.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення від Covid-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ – Covid-сертифікат про одужання.

Так, у «жовтому» рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів. Детальніше про обмеження у жовтій зоні – дізнавайтеся тут.

Загалом комісія від 7 грудня скасовує «червону» зону карантину і у Києві, а також та на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Одеської, Рівненської та Херсонської областей. Регіони перейдуть до «жовтої» зони.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!