На Львівщині сьогодні вимикатимуть світло для мешканців на кілька годин. Графік

23693 0
Час відключення для споживачів становитиме орієнтовно три години.
ФОТО: UNSPLASH

ФОТО: UNSPLASH

У вівторок, 8 листопада, за розпорядженням «Укренерго» на Львівщині будуть погодинні відключення світла з 8:00 по 20:00. Час відключення для споживачів становитиме орієнтовно три години. 

Джерело: «Львівобленерго»

Орієнтовний час відключень:

  • від 8 до 12 год.  3 група;
  • від 12 до 17 год.  2 група;
  • від 17 до 20 год.  1 група.

 

«Тривалість вимкнень фактично буде меншою, адже графік застосований не в повному обсязі, з 8:00 по 20:00. Наприклад, якщо ваш будинок у 2 групі, то це означає що у період з 12 до 17 у вас ймовірне відключення електроенергію тривалістю три години, це може бути з 12 по 15 або ж з 13 по 16. Так само й в інших групах», – пояснюють спеціалісти.

Читайте також: Що справді допомагає економити електроенергію. Прості та дієві правила

Переглянути, які населені пункти та вулиці без електроенергії, можна на сайті «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла» з допомогою пошуку чинних відключень. Там же є інформація про те, до якої групи належить та чи інша адреса. Можуть бути випадки, коли один будинок належить до двох груп, це означає, що він підключений до різних ліній електропередачі.

Нагадаємо, 31 жовтня у Львові та області почали застосовувати графіки погодинного відключення електроенергії. Ці графіки запроваджують в усій країні. За словами очільника Львівщини Максима Козицького, такі відключення необхідні, щоб запобігти порушенням режиму роботи енергосистеми України внаслідок дефіциту електричної потужності. Час та групи споживачів у погодинних відключеннях відрізняються від графіка аварійних відключень. Крім того, погодинні вимкнення електроенергії можуть застосовувати не в повному обсязі. Мешканців області закликали зменшити споживання електроенергії та користування електроприладами у певні години, щоб у роботі електромереж не виникало перебоїв та не довелося робити примусові відключення.

Про те, чому обмежують електроенергію, коли краще користуватися приладами і що робити вдень – читайте тут.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!