Завтра у Львові попрощаються з двома Героями. Що про них відомо

3230 0
Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Завтра, 3 червня, у Львові відбудеться прощання із Андрієм Патрайком та Віктором Петровим, що загинули на війні із окупантами. Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі. Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Що про них відомо

Віктор Петров («Лелека») (19.09.1989-26.05.2023). Народився у Львові у родині військовослужбовців. Здобув вищу освіту на факультеті міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка. Закінчив військову кафедру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю «Розвідка», де здобув звання «молодший лейтенант». У мирний час працював у філії ТОВ «Нестле Україна» та ТОВ «Софтсерв», потім розпочав кар’єру у Молодіжній громадській організації «Інститут Суспільних Ініціатив». Був редактором видання «Сихів Медіа», співзасновником, продюсером та креативним менеджером «WHAT IF creative studio».

Маючи виняткове почуття обов’язку щодо захисту Батьківщини, вступив до лав 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Під час проходження служби отримав звання «лейтенант». Будучи командиром взводу, посилено вивчав військову справу та вважав це своїм «найкращим проєктом». Перед загибеллю виконував обовʼязки командира роти та мав у підпорядкуванні більше 100 військовослужбовців, які його надзвичайно поважали. У Віктора Петрова залишилися батьки, бабуся, дядько, тітка, двоюрідні сестри та племінники.

Андрій Патрайко (24.12.1971-25.03.2022). Уродженець села Зубра Львівської області. Навчався у Львівській загальноосвітній школі I-III ступенів №82 Львівської міської ради Львівської області. Закінчив колишнє Професійно-технічне училище №53. Із 1991 року працював у ТзОВ «Спільне українсько-канадське підприємство «Міст-Тур». Згодом перебував на службі в органах внутрішніх справ, а з 2000 року працював за кордоном. У 2013 році повернувся на Батьківщину, щоб відстоювати інтереси громадян на Майдані Незалежності. Потім виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі добровольчого полку «Дніпро-1». Повернувшись до цивільного життя, активно займався волонтерською діяльністю.

Із початком повномасштабного вторгнення рф добровільно повернувся до Збройних Сил, боровся із російськими окупантами у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ.У Андрія Патрайка залишилися батько, дружина, троє синів, донька, онука, сестра, племінники та племінниці.

Читайте також: У бою з окупантами загинув 25-річний Герой зі Львівщини

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!