Збірна України з футзалу програла Росії за вихід до фіналу Євро-2022

1702 0
Команда синьо-жовтих змагатиметься за третє місце у чемпіонаті.

Збірна України з футзалу у матчі півфіналу на чемпіонаті Європи програла збірній Росії. Гра закінчилася з рахунком 3:2 на користь суперника. За 17 років це була перша зустріч української команди у змаганнях з російською збірною.

Читайте також: Два домашні матчі у Лізі націй збірна України зіграє на Арені Львів

Матч Україна – Росія у півфіналі Євро-2022 відбувався в Амстердамі (Нідерланди) на арені Ziggo Dome. Суперник забив перший гол відразу на перших хвилинах першого тайму, а за 5,5 хв до кінця тайму – другий м’яч. Однак вже через хвилину гравець збірної України Євген Сірий у відповідь забив перший гол у ворота росіян.

У другому таймі гравець збірної Росії забив третій гол у ворота України. І знову, за 5,5 хв до кінця тайму збірна України відігралася, коли Данило Абакшин забив другий гол у ворота суперника.

На 72 секунді до завершення гри команда синьо-жовтих отримала шанс на пенальті, проте капітану української збірної не вдалося влучити у ворота росіян. Після цього було ще кілька хвилюючих моментів, однак матч завершився не на користь збірної України. 

Тепер переможець зіграє у фіналі, натомість наша збірна побореться за третє місце у чемпіонаті Євро-22. Гра відбудеться у неділю, 6 лютого.

Додамо, що Росія на шляху до півфіналу виграла чотири з чотирьох матчів на Євро-2022, Україна – два з чотирьох (дві поразки на груповому етапі). Зокрема, українці перемогли Казахстан у матчі 1/4 фіналу Євро-2022, завдяки чому пробилися у топ-4 найкращі команди. Матчі за третє місце і фінал відбудуться 6 лютого.

За всю історію виступів на Євро синьо-жовті лише раз не вийшли на головний турнір, а найвищого результату досягла у 2001 та 2003 роках, посівши друге місце. Останні п’ять років українська збірна завершувала на стадії чвертьфіналу.

Також сьогодні о 21:00 год за вихід у фінал континентальної першості зійдуться чинний володар титулу збірна Португалії та дворазові чемпіони світу та семиразові чемпіони Європи футзалісти Іспанії.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!