Збій у «Київстар». Абоненти не можуть змінити оператора через нацроумінг

1233 0
«Київстар» не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів.
фото умовне

фото умовне

У мобільній мережі «Київстар» у вівторок, 12 грудня, вже декілька годин триває технічний збій. Через нього можуть не працювати послуги зв'язку. Зокрема, абоненти не можуть перейти на інших операторів через внутрішній роумінг. Проблема зі звʼязком вплинула і на інші сервіси, такі як нацроумінг. Про це повідомила пресслужба Мінцифри, пише hromadske.

«Нацроумінг не працює через те, що мережа "Київстару" не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою», — йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що це тимчасова проблема, над якою активно працюють всі спеціалісти компанії «Київстар», щоб знову повернути звʼязок своїм абонентам. Найближчим часом вони відновлять надання послуг.

«Після розв'язання поточної проблеми ми обговоримо з усіма мобільними операторами, як надалі можна вберегтись від аналогічних ситуацій та захистити користувачів від неочікуваних проблем зі звʼязком», — додали в Мінцифри.

Що робити, якщо немає мобільного звʼязку?

Альтернативою мобільному зв’язку можуть стати стаціонарні телефони. Також зв'язок можна підтримувати за допомогою месенджерів Viber, WhatsApp, Telegram, Signal, Messenger Facebook, Instagram тощо. Месенджери будуть працювати з допомогою Інтернету, або Wi-Fi. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!