Київ

Збій у мобільній мережі “зламав” систему оповіщення про повітряну тривогу на Київщині

501 0
Сигнал “Повітряна тривога” дублюється іншою системою оповіщення

Збій в роботі мобільного оператора “зламав” систему оповіщення про повітряну тривогу у низці населених пунктів Київщини. Про це повідомляє Київська ОВА.

В обладміністрації запевняють, що вживають всіх заходів, щоб жителі області попри збій у роботі мобільного оператора “Київстар” вчасно отримували інформацію про сигнал “Повітряна тривога”.

Як зазначається, наразі через такий збій не працює система оповіщення в низці населених пунктів:

  • Буча
  • Ірпінь
  • Вишневе
  • Березань
  • Сквира
  • Ржищів
  • Тараща
  • Володарка
  • Гірська територіальна громада (Бориспільській район).

 

Крім того, наразі є точкові відключення системи оповіщення в місті Бориспіль і ще в 75 населених пунктах.

Однак, кажуть в КОВА, в усіх цих населених пунктах сигнал “Повітряна тривога” дублюється іншою системою оповіщення.

Крім того, у тих населених пунктах, де є проблеми з роботою системи, будуть працювати екіпажі патрульної поліції та ДСНС. Вони через гучномовці сповіщатимуть про повітряну небезпеку.

Мешканцям також нагадують про Пункти незламності, обладнані точками доступу Wi-Fi. Там мешканці пристоличного регіону зможуть приєднатися до мережі Інтернет.

Нагадаємо, у мобільній мережі «Київстар» у вівторок, 12 грудня, стався  технічний збій через хакерську атаку. У результаті для абонентів тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступу в інтернет. Через атаку на "Київстар" СБУ відкрила кримінальне провадження за 8 статтями. Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ, - за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

У компанії наразі точно не знають, скільки часу знадобиться для усунення наслідків хакерської атаки. Але за словами президента компанії Олександра Комарова, йдеться про кілька годин лише на оцінку ситуації. 

«Частково працює фіксована мережа, але, якщо ми не виправимо ситуацію, то вона перестане працювати протягом 8-12 наступних годин. Думаю, що в наступні декілька годин в нас буде більш-менш високоймовірно розуміння, скільки часу займе відновлення зв’язку, і ми миттєво зробимо відповідний стейтмент», – припустив Комаров в ефірі телемарафону.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!