Зеленського та Ляшка оштрафували за порушення карантину в Хмельницькому

1939 0
Штраф за порушення карантину становить від 17 тис. грн до 34 тис. грн.
Фото: ОФіс Президента

Фото: ОФіс Президента

Президента Володимира Зеленського та членів делегації, з якими він перебував із робочим візитом у Хмельницькому минулого тижня, оштрафували за порушення умов карантину. Про це повідомили у Нацполіції.

Читайте також: Володимира Зеленського оштрафували на 850 грн за показаний бюлетень

Зокрема Володимир Зеленський, разом із керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком, його першим заступником Сергієм Трофімовим, головним санлікарем Віктором Ляшком, головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом та міським головою Хмельницького Олександром Симчишиним без масок 3 червня відвідали місцеве кафе, в той час. як в Україні дозволено працювати ресторанам лише на літніх майданчиках.

Після того, як Офіс президента опублікував фото з відвідин кафе, українці почали критикувати президенську делегацію за порушення карантину. Віктор Ляшко ж не вважає це порушенням та назвав відвідини у кафе «інспекцією закладу», а власник кафе сам запросив президента та санлікаря перевірити, наскільки заклад готовий відкрити зал для відвідувачів.

«Ми зайшли в зал подивитися, чи реально готово, як воно буде працювати для того, щоб і президент переконався, що проблем, коли всі норми дотримуються, немає ніяких. Я спостерігав, хвилювався, як дотримуються наших правил. Усе пройшло гуд. Ми подивилися й пішли. Нічого такого не було, як розкрутили», – сказав він.

Також заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав, що вивчить цю справу і якщо будуть ознаки порушення – його оштрафують.  

Читайте також: Володимир Зеленський натякнув на другий термін

Адміністративні матеріали, складені за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення на делегацію президента та власників кафе, направили на розгляд суду.  Штраф за порушення карантину становить від 17 тис. грн до 34 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!