Зеленський назвав пріоритети на переговорах з Росією

4128 0
Переговори продовжуються й українська сторона добивається цілей.
Фото: ОП

Фото: ОП

Україна на переговорах з Російською Федерацією наполягає на припиненні війни гарантіях безпеки та відновленні своєї територіальної цілісності. На цьому у зверненні наголосив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: «Запит російської сторони». Подоляк прокоментував оприлюднені деталі «мирної угоди»

«Я хочу, щоб мене зараз всі почули, усі громадяни України. Переговори продовжуються. Мої пріоритети на переговорах абсолютно зрозумілі: завершення війни, гарантії безпеки, суверенітет, відновлення територіальної цілісності. Реальні гарантії для нашої країни, реальний захист для нашої країни», – зауважив глава держави.

Зі слів Зеленського, він щодня проводить багато перемовин, щоб разом з партнерами посилити тиск на Росію. Відповідно, щоб позиція української сторони на двосторонніх переговорах стала сильнішою.

Нагадаємо, що раніше видання Financial Times опублікувало статтю, в якій йдеться про «мирну угоду» з 15 пунктів між Україною та РФ. Зокрема, угода нібито включає оголошення Києвом відмови від вступу в НАТО та обіцянку не розміщувати іноземні військові бази чи озброєння в обмін на безпекові гарантії від союзників. Ще одним з пунктів є виведення російських військ з України, які зайшли на її території після 24 лютого. Згодом радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував оприлюднений матеріал, зауваживши, що це лише запит російської сторони, а в України є свої пріоритети.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!